code4

Hva er tilpasset programvareutvikling?

Applikasjonsprogramvaren er hovedsakelig klassifisert under to hovedkategorier, nemlig tilpasset skriftlig programvare og off-the-shelf programvare. Tilpasset programvareutvikling er utforming av programvare for en bestemt brukergruppe, oftere for bruk i en organisasjon.

Tilpasset programvare er utformet på en måte som den oppfyller behovene svært nøyaktig i forhold til off-the-shelf programvare generisk måte. Vanligvis er tilpasset programvare utviklet av et tredjeparts programvareutviklingsselskap eller et internt utviklingsteam, og disse programvarene er vanligvis ikke ment for videresalg.

Tilpasset programvare vs. Off-the-shelf


Off-the-shelf programvare består av en pakket programvare tilgjengelig for et stort publikum med varierende, om enn fundamentalt lignende behov. Et svært vanlig eksempel på off-the-shelf programvare er MS Office. MS Office brukes av bedrifter over hele verden; den brukes i sykehus, kontorer, skoler og til og med i våre egne hjem. Produktet er designet for en stor masse mennesker og ikke for en bestemt enhet.

Tilpasset programvareutvikling er prosessen med å utvikle og frigjøre programvaren skreddersydd til behovene til en bestemt enhet. For eksempel har store bedriftsselskaper sine egne programvare som bare er spesifikke for deres organisasjon og avdeling som den er utformet for. Dette kan være en applikasjonsprogramvare for spesifikke behov som forbrukerstyring, prosjektledelse, HR-ledelse og prosjektbehov etc. Derfor er programvaren designet i samsvar med selskapets infrastruktur, merkevarebygging og implementering i tankene.

Fordeler med tilpasset programvareutvikling


Alle organisasjonene trenger ikke være fornøyd med off-the-shelf programvare. Hver organisasjon jobber annerledes, derfor er behovene også forskjellige. Skreddersydd programvare gir mange spesifikke funksjoner som det er laget i samsvar med behovene til organisasjonen. Dette vil definitivt øke brukervennligheten og forbedre produktiviteten.

Hvis en applikasjon er utviklet for å løse et internt behov, vil kostnaden for det bli gjenopprettet gjennom økt effektivitet. Systemet vil returnere fortjeneste i det lange løp sammen med økt produktivitet. Hvis organisasjonen din har et internt behov som ikke kan løses av et off-the-shelf-program, er en tilpasset programvare et smart alternativ.

Ulempene med tilpasset programvareutvikling


Kjøpe en off-the-shelf programvare koster deg mye mindre enn å utvikle en tilpasset programvare internt. Det innebærer mye risiko. Tilpasset programvareutvikling krever en stor investering og et dedikert programvareutviklingsteam. Kostnaden alene kan være heftig. Off-the-shelf programvare har råd til en heftig pris punkt som det selges til forskjellige brukere, men tilpasset programvare er opprettet for en bruker. Programvaren er ikke ment for salg, og du kan ikke tjene penger på den. Verdien det gir bedriften din vil være basert på produktivitets- og effektivitetsforbedringen. Eventuelle designfeil eller inkonsekvens fører til stort tap.

Utviklingen bør også vurdere inkluderinger av fremtidige endringer i organisasjonens behov. Slike endringer når innlemmet i programvaren vil invitere kaos. Prosjektet kan miste omfanget og kan ende opp med et produkt som ikke passer til de faktiske behovene. Derfor er tilpasset programvareutvikling outsourcet til en tredjepart som tilbyr programvareutviklingstjenester.

Tilpassede programvareutviklingstjenester


Å velge et selskap for å lage programvaren for bedrifter er ikke en enkel oppgave. Når du outsourcer arbeidet ditt, må du vurdere å velge selskapet som lover riktig nivå av tjenester til riktig pris. Disse selskapene møter vanligvis den forespurte organisasjonen for å vurdere behovene og bestemme den totale mengden arbeid som kreves for å utvikle programvaren.

De la deretter inn et forslag om hvor mye utviklingstid som kreves og kostnadene forbundet. Dette kan endres over tid med endrede behov fra organisasjonen. Å velge et programvareutviklingsselskap bør aldri være basert på penger, men bør i stedet være basert på fleksibilitet og vilje til å jobbe med virksomheten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *