code7

Hvordan Software System Testing kan brukes til å forhindre programvarefeil?

Denne artikkelen fremhever kritisk informasjon om testing av programvaresystem for programmerere.

Testing aktiviteter som er gjort for å sjekke funksjonaliteten til en fullt integrert programvare er kjent som programvare system testing. Det gjøres for å validere statusen og riktig arbeid av de interne komponentene i systemet. En testmetode er nødvendig for å kontrollere utførelsen av gjeldende programvare med eksterne komponenter.

Systemtesting brukes til å kontrollere følgende scenarier for prosjektet:

Det kontrollerer systemet for ønsket utgang med det definerte settet med innganger. 
Det kontrollerer også sluttbrukeropplevelsen med programmet. 

Systemtesting utføres ved å opprette detaljerte testtilfeller og testpakker for å forstå hvert program fra brukerperspektivet. Testere bruker en effektiv testplanprogramvare for å spore eventuelle endringer i testtilfeller og deres krav. Testplanverktøyet hjelper også med å finne og overvåke feil.

Hva er de ulike typene systemtesting?

De ulike typer systemtesting utført i en applikasjonsprogramvare av store programvareutviklingsselskaper er:

Testing av brukervennlighet

Denne typen testing brukes til å teste brukerens samhandling med programmet. Testeren kontrollerer fleksibiliteten og utgangen av systemet i programmet i håndteringen av systemets mål.

Belastningstesting

Som navnet viser, kontrollerer denne formen for testing programfunksjonen for å håndtere stress og belastning i sanntid. Systemets evne til å tåle belastningen og produsere forventede resultater er avgjørende for å frigjøre vellykket programvare.

Regresjonstesting

Denne formen for testing er viktig for å kontrollere og validere endringene i nye moduler og deres innvirkning på eksisterende moduler. Regresjonstesting forhindrer programvarefeil ved å teste de nylig implementerte endringene og sikrer at ingen feil vises igjen med tiden.

Testing av gjenoppretting

Denne formen for testing brukes til å evaluere programvaren under utvikling er pålitelig, pålitelig, vellykket, og en rask gjenoppretting fra eventuelle krasj er mulig. Denne formen for testing sikrer også systemets integritet og datasikkerhet.

Testing av overføring

Denne formen for testing er gjort for å kontrollere kompatibiliteten av programvare under utvikling for eldre infrastruktur eller systemspesifikasjon. Programvaren skal kjøre jevnt på alle typer plattformer for å imøtekomme et bredt spekter av sluttbrukere.

Funksjonell testing

Denne formen for testing kontrollerer de fullstendige funksjonene for å finne de manglende. Sjekken er gjort for å holde oversikt over funksjoner i henhold til klientkrav. Denne testmetoden gir også listen over flere funksjoner som skal inkluderes i programvaren for å forbedre resultatene.

Testing av maskinvare

Denne formen for testing kontrollerer programvare og dens jevne interaksjon mellom maskinvare- og programvarekomponenter. Denne testingen reduserer sjansene for feilen som skyldes maskinvare- og programvareproblemer. Testing av programvaresystemet utføres på hele produktet.

Hele programvaren er delt inn i flere moduler, og hver modul er testet rett etter utvikling. Testing av programvaresystemet kontrollerer programvaren når alle modulene kombineres til én frittstående programvare som er klar for levering. Det er den siste testingen som utføres på programvaren for å sjekke eventuelle integrasjonsproblemer eller feil.

Konklusjon

Testing av programvaresystemet utføres for å kontrollere en programvare om den oppfyller brukermålene eller ikke. Hovedfokuset for denne testingen er å sikre at hele systemet fungerer perfekt i alle scenariene. Denne systemenheten testing utgivelser høy ytelse programvare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *